Passanten info

PASSANTEN/ Meldsteiger

Wij heten u hartelijk welkom in onze rustige jachthaven van Watersportvereniging de Greft die in 1967 is opgericht en nu ca. 280 leden en donateurs telt. De huidige jachthaven, die we in 1971 hebben gebouwd en zelf onderhouden, telt ca. 120 ligplaatsen. Het gebied heette vroeger in de volksmond de Groene Bedstee. Het kreeg deze bijnaam doordat veel jong geliefden destijds elkaar hier ontmoetten.
De dienstdoende havenmeester is aanwezig of bereikbaar van 8 tot 20 uur. Zijn telefoonnummer staat op het Stuurhuis aan de Grecht. Het liggeld per nacht kunt u bij aankomst bij de havenmeester voldoen.  
Info_English       Info_Français       Info_Deutsch   (.pdf)

Wat onze haven u te bieden heeft

Watersportvereniging De Greft beheert een jachthaven met vaste ligplaatsen voor haar leden en heeft een actieve kanoafdeling waarover u elders op de website kunt lezen.  In het vaarseizoen komen ligplaatsen vrij, die wij beschikbaar stellen voor passanten. Reserveren kan maar is niet noodzakelijk, we vinden altijd wel een plekje. Onze haven beschikt over modern sanitair en doucheruimtes. Ook beschikken wij over een aparte unit voor mindervalide mensen. Een wasmachine en droger staan, tegen een geringe vergoeding, tot ieders beschikking en indien nodig kunt u uw vuilwatertank of chemisch toilet bij ons legen.
Alle steigers hebben vingersteigers waardoor u gemakkelijk op en van boord kunt. Er zijn voldoende stroom -en watertappunten aanwezig. 
Onze vereniging beschikt, naast een helling, over een zwaaikraan voor boten tot twee ton.
Ook niet-leden kunnen, tegen betaling, gebruik maken van deze faciliteiten.

Passanten / Clubgebouw

De Ark

Het 'nieuwe normaal', de anderhalve meter samenleving, is voor alle sportclubs en dus ook voor watersportverenigingen een - helaas - noodzakelijk kwaad. Gezellig 'een bakkie doen' en even bijpraten of een kaartje leggen zal voorlopig niet tot de mogelijkheden behoren. Maar onze Ark is meer dan een 'stamkroeg' voor veel van onze leden. Om te beginnen vindt u er uitstekende sanitair, van miva douche en toilet tot normale wasbakken. Ook zijn er voorzieningen zoals de wasautomaat en wasdroger.
De koffieautomaat is altijd bereikbaar tijdens de normale openingsuren. Het is niet ondenkbaar dat u er iemand tegenkomt, maar natuulijk houdt u daarbij dan die anderhalve meter afstand in gedachten! 

Vernieuwd sanitair

Ons clubgebouw de Ark is dagelijks geopend van 09.00 uur tot 19.00 uur. Tijdens het vaarseizoen soms langer. Regelmatig zal aan het eind van de middag, het bargedeelte zijn geopend (uitsluitend conform het corona protocol). 

De 'natte ruimtes', de douches, wasbakken en toiletten zijn altijd bereikbaar. Net als het vertrek met de wasautomaat en droger. 

Omdat een plaatje zoveel meer zegt...


Een warm welkom

Ondanks dat ze u niet de hand zullen schudden heten onze havenmeesters u van harte welkom en zullen ze proberen uw verblijf op onze haven zo aangenaam mogelijk te maken. 

Een rustig plekje

Zelfs de grootste rustzoekers weten in onze jachthaven een plekje te vinden waar ze het naar hun zin hebben. En dat hoeft niet per se op of in het water te zijn...

Royaal de ruimte

Onze royale ligplaatsen en brede steigers dragen bij aan de hedendaagse 'social distancing'. En ja, soms moeten we even op elkaar wachten. Maar dat is uw en onze veiligheid wel waard. 

De Ark, met leeg zitje

We bezinnen ons bij De Greft op de nieuwe situatie die is ontstaan door het corona virus en zoeken naar veilige gezelligheid en/of gezellige veiligheid. Met inachtneming van alle voorschriften en volgens de voor onze sector geldende protocollen.

Even uitblazen...

Social distancing, een nieuw normaal...  Wij watersporters zijn een klein beetje in het voordeel want de noodzakelijke anderhalve meter ruimte is op het water snel gevonden. Daar kunnen we ontspannen, een briesje voelen, en de zon! 

Een bescheiden grasveldje

Met uitzicht op een fraaie sleepboot. De Volharding, sleepboot van het jaar 2019! Met daarachter de weidse polders tussen Woerden, Zegveld, Bodegraven en De Meije. Soms kan de schaduw van de wilgen welkom zijn. 

We hebben alles aan boord wat u nodig heeft

Gratis wifi

Passanten kunnen tijdens hun verblijf gebruik maken van ons WiFi netwerk.

Code = daf000CBA9

Elektriciteit

In de daarvoor geschikte boxen is een (betaalde) aansluiting op het elektriciteitsnetwerk.

Openingstijden Ark

  • Maandag - Vrijdag09.00-19.00
  • Zaterdag09.00-19.30
  • Zondag09.00-19.00

Tarieven voor passanten

Service Prijs
Liggeld per meter per nacht1.30
Liggeld per dagdeel per boot5,30
Stageld tent per nacht4,25
Elektra 6A0,50
Water0,50
Douche0,50
Gebruik wasautomaat incl. zeep5,00
Gebruik wasdroger2,50
Gebruik fiets per dagdeel5,00
Gebruik fiets per dag8,50

Voor een sleutel van het hek wordt 20 euro borg gevraagd. Vraag ernaar bij de havenmeester.

WOERDEN / Introductie

Uw bezoek aan Woerden

Hoofdstad van het Groene Hart, met een Romeins verleden.
Woerden is een stad en gemeente in het westen van de Nederlandse provincie Utrecht, in het oosten van het Groene Hart. De gemeente bestaat uit de kernen Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld. De gemeente Woerden had in 2019 in totaal 52.197 inwoners, de stad Woerden telde toen 37.840 inwoners. 

Woerden weetje

Woerden stamt uit de Romeinse tijd, toen rond 41 na  Christus het castellum Laurium op deze plek werd gesticht. Dit castellum was een legerplaats langs de noordgrens van het Romeinse Rijk, die gevormd werd door de Rijn, tegenwoordig de Oude Rijn. Laurium is in gebruik geweest tot omstreeks 270. Er is een aantal Romeinse schepen in Woerden gevonden, en een replica van zo 'n schip werd van 2009  tot 2019 gebruikt voor rondvaarten.  Rond het jaar 795 werd Woerden Wyrda genoemd. 

WOERDEN / Algemeen

Het stadsmuseum
gaat weer open

Woerden heeft in 1372 stadsrechten verkregen en bestond al als nederzetting in de Romeinse tijd. Tal van monumenten en opgravingen getuigen hiervan en zijn o.a. te bezichtigen in het Stadsmuseum (het oude Stadhuis) en de parkeergarage aan de Meulmansweg. Vanwege het coronavirus is het museum lang gesloten geweest maar half juni gaan de deuren voor bezoekers weer open. U kunt contact opnemen met het museum om een kaartje te reserveren, dat u vervolgens toegestuurd zult krijgen.

Het kasteel van Woerden

Het Kasteel van Woerden is als burcht gebouwd door Hertog Jan van Beieren, heer van Woerden, in de jaren rond 1410. Het kasteel was vroeger geheel door water omgeven en een ophaalbrug diende als toegang. In de loop van de jaren heeft het kasteel vele bestemmingen gehad. Onder andere huisvestte het verdedigingsbolwerk na de tachtigjarige oorlog lange tijd de baljuw van het land van Woerden en dijkgraaf van het Grootwaterschap van Woerden. 

Het kasteel heeft eveneens vele jaren als gevangenis gediend. Van 1795- 1798 als staatsgevangenis, daarna tot 1800 als hospitaal voor Engelse en Russische soldaten. Tot 1811 stond het kasteel leeg en werd vervolgens hospitaal voor Franse militairen. Van 1818-1824 had het kasteel de bestemming van militaire strafgevangenis voor maximaal 450 personen.  
In 1872 houdt Woerden op gevangenisstad te zijn. Het jaar daarop krijgt het kasteel met een aantal bijgebouwen de bestemming van "Centraal Magazijn van kleding en uitrusting" van het toenmalige Ministerie van Oorlog. 

bron: http://www.stichtinghetkasteelvanwoerden.nl/

 

 

Contact

's Gravensloot 150

3448 BK  WOERDEN

Tel: + 31 (0) 348 411 909

Tel: +31 (0) 6 53 19 66 48

WSV De Greft

KVK: 40464166 / NL004017584B01